sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Väärä kuva maailmalle

Kun ihmiset lähtevät matkalle, he haluavat uusia kokemuksia, uutta kulttuuria ja kaikkea, mitä media meille siitä maasta näyttää. Upeat hiekkarannat, mahtavat vanhat rakennukset ja miljoonat kaupat ovat kumminkin vain ulkokuorta. Matkaoppaissa ei mainita köyhyyttä eikä huonoja elinoloja vaan vain ne upeat nähtävyydet.

Mutta kaikki ei tosiaan ole sitä miltä näyttää. Pariisihan on rakkauden kaupunki, katusoittajia ilta myöhään ja romanttisia kahviloita. Miksei kukaan maininnut, että metrotunnelit ovat täynnä köyhiä ja jalattomia perheen äitejä? Miksei kukaan sanonut, että Pariisissa sataa lähes jokainen päivä? Ne jotka eivät ole siellä käyneet ajattelet WAU Pariisi, mutta mitä se todellisuudessa onkaan?

Itse sain siitä viikossa tarpeeksi. Eivät siellä ihmiset tosiaan ole kohteliaita! Mistä tälläiset kuvitelmat ovat edes saaneet alkunsa? Metroissa varasteltiin ja tönittiin, kaupoissa turisteja huijattiin ja joka kulmasta löytyy joku köyhä kerjäämässä. Tietenkin upeat nähtävyydet eivät häviä mihinkään, mutta kuitenkin siitä on annettu muulle mailmalle aivan vääränlainen kuva. Jotkut maat vain ehkä ovat liian hienoja myöntääkseen ongelman.
Tässä on muutama kuva Pariisista. En itse kehdannut kuvata ketään köyhiä, joten kuvissa Pariisi on loistossaan. Sellaisena, minkä kaikki haluavatkin nähdä sen.








 
 
 

6 kommenttia:

  1. tosi kiva ku teet tällast pohdiskelevaa blogii, harvoin näkee kenelläkää samanlaist. ja kuvatkin on hienoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, tarkoitukseni onkin juuri erottua joukosta :) Sinunkin blogisi on hieno ja varsinkin ne kuvat siellä! :)

      Poista
  2. Tää on kyl niin totta. Itekki käyny pariisis ja siin matkal lentokentält keskustaa kattos bussi ikkunast et muistuttaa enemmä sodan jälkeist venäjää ku sitä mitä kuvaa pariisist viljellää medias ulkomaille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kävin itsekkin siinä kaupungin laidassa ja huomasi kyllä, että on se vähän erilaisen näköistä kuin Pariisin keskustassa...

      Poista
  3. Kyllähän nuo samat ongelmat löytyy jokaisesta suurkaupungista. Täällä pohjoismaissa olot on vaan niin hyvät, että aina ei tule ajatelleeks millasta muualla on.

    -JJ

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin varmasti löytyykin, mutta Pariisi on sellainen kaupunki jota korostetaan niin paljon ja annetaan siitä sellainen loistokas kuva.

      Poista