torstai 22. marraskuuta 2012

Tuhoutunut tulevaisuus

Oletko koskaan miettinyt, mistä väkivalta sai alkunsa? Onko se ollut jo ihmiskunnan synnystä lähtien vai vasta sen jälkeen? No luultavammin jo heti alkukantaiset ihmiset ajattelivat itseään ja omaan eloonjäämistään sen verran, että hankkivat itsellensä ruokaa väkivaltaisin keinoin jos muuta mahdollisuutta ei ollut. Silloin ei kuitenkaan saalistettu toisia ihmisiä (paitsi hyvin harvat heimokunnat) vaan maapallon päällä asuvia eläimiä. Jotta niitä saataisiin tapettua, tarvittiin aseita. Silloin aseet menivät hyvään tarkoitukseen, ihmiskunnan hengissä pysymiseen, mutta entäs nykypäivänä?
 
Minun mielestäni hän, joka nykyaikaiset aseet keksi on syypää kaikkeen! Ilman aseita, ei kukaan olisi keksinyt sotia. Jos kukaan ei tietäisi, mitä sota on, niin hyvin harvat olisivat väkivaltaisia. Lapset saavat jo pienestä pitäen TV:stä kuvan sodasta ja heti, kun tarpeeksi vanhaksi kasvaa alkaa sotapelien pelaaminen. Sen jälkeen testataankin pelihahmojen liikkeitä käytännössä. Miten lapselle voi kertoa, ettei oikeassa elämässä voi käyttäytyä niin kun vieläkin aikuiset taistelevat uutisissa oman uskontonsa puolesta. Siitä tulee loputon kierre, joka on saatava loppumaan.
 
Miten joku voi olla niin tyhmä ja keksii sellaisen asian, joka tuhoaa vielä joku päivä koko ihmiskunnan. Ennenkään ei olla osattu selvittää maiden välisiä erimielisyyksiä puhumalla vaan hyökättiin heti panssarivaunujen ja pyssyjen kanssa toiseen maahan. Miten asiat nykyään ovat muuttuneet? Pahemmaksi päin vain! Ydinpommeja suunnitellaan kokoajan lisää, vaikka jo muutaman räjäyttämällä voisi tuhota kohtalokkaan ison alueen maapallosta. Kolmas maailmansota voi alkaa hetkenä minähyvänsä, eikä tällä kertaa hyökätä ratsujen selässä miekat kädessä vaan lentokoneella ilmasta. Se tietäisi maailmanloppua aika äkkiä.
 
Siksi nyt on tehtävä muutos! Itse aloittaisin ensimmäisenä siitä, että armeijaa ei enää pidettäisi. Miksi kouluttaa miehiä ampumaan ja sotimaan, kun kaiken pystyy ratkaista puhumalla? Koko ihmiskunnan käsitystä täytyisi muuttaa, jotta muutos tapahtuisi. Näin tulevilla sukupolvilla olisi parempi maailma, missä elää. Mutta kuka vaikutusvaltainen ihminen voisi laittaa aluilleen tämän kaiken?
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti